Bismillah dan Assalamualaikum
Alhamdulilah dapat juga menyiapkan biskut kegemaran anak-anak murid di sekolah. Sudah lama tidak membuat biskut ini dek kerana urusan sekolah dan kadang-kadang memenuhi tempahan kuih dan kek dari rakan-rakan. Simpanan resepi pun sudah lupa letak di mana, mohon maaf pada anak murid yang meminta resepi biskut ini, tidak berapa yakin itu yang Ustazah sanggup buat dahulu betul atau tidak .Alhamdulillah walau ingat-ingat lupa, betul resepinya kerana amat mudah dan ringkas.
Bahan A
1 tin susu pekat manis
1 cawan koko Powder
1 cawan kelapa kelapa kering
2 sudu planta
Bahan B
200gm biskut butang
250gm coklat rice
Cara membuatnya :
1. Campurkan semua bahan A
2. Masak menggunakan api kecil sehingga adunan pekat hingga apabila diangkat dengan senduk susah untuk jatuh supaya mudah ketika sesi membulatkan nanti.
3. Angkat dan biarkan sejuk.
4. Gunakan sarung tangan plastik, bulatkan adunan kecil- kecil dan isikan dengan biskut butang serta golekkan di atas coklat rice.
5. Siap untuk dihidang atau bagi sesiapa yang mahu menjualnya bolehlah dipaking menggunakan cup cake 7 biji RM 2 atau plastik berbunga dengan harga 4 biji RM 1.
Biskut Butang yang telah disalut dengan adunan coklat Alhamdulillah ..ini hasilnya SELAMAT MENCUBA |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan